Pizzové točenice

Ingredience

250 g vařených brambor, 250 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 dl mléka, 2 lžíce oleje, 1/2 kostičky droždí, 1/2 lžičky soli, špetka cukru, mouka na vál, olej na potření
Na obložení: 200 g šunky nebo salámu, cherry rajčátka nebo papriky, kečup, strouhaný sýr, provensálské koření

Postup

v mléce rozpustíme droždí spolu s cukrem a trochou mouky. Brambory jemně nastrouháme a smícháme s moukou, solí, vejcem a olejem. Přidáme vzešlý kvásek a zaděláme vláčné těsto, které necháme kynout, ale pouze 20 minut. Na pomoučeném válu těsto rozválíme a obrácenou skleničkou nebo tvořítkem z něj vykrajujeme kolečka. Střed každého kolečka stlačíme, potřeme kečupem, posypeme kořením, obložíme šunkou nebo salámem, rajčaty nebo paprikami, a posypeme sýrem. Z těsta zbylého po vykrojení vytvarujeme tenký váleček, který na každý koláček stočíme. Potřeme olejem a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Můžeme lehce poprášit mletou paprikou.

Pizzové točenice
Pizzové točenice
Pizzové točenice

zdroj: Žena a kuchyně

Přidáno: 3.3.2007