Rovenšťanské žaby

Ingredience

těsto: 500 g polohrubé mouky, 300 ml mléka, 30 g másla, 30g kvasnic, lžička cukru, špetka soli
náplň: 125 g másla, 125 g sýru Lučina, 3 stroužky česneku, sůl
dále: 1 vejce na potření, sezamové semínko, 3 - 4 nožičky klobásy, petrželová nať

Postup

Klasickým způsobem vypracujeme kynuté těsto a necháme nakynout. Máme-li domácí pekárnu, těsto udělá za nás. Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku 1,5 cm a vykrájíme kolečka o průměru 3 - 3,5 cm. Naskládáme je na plechy vyložené papírem na pečení, každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Na plechu necháme ještě asi 10 minut kynout a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme do zezlátnutí asi 15 minut.
Upečené a vychladlé rozkrojíme vodorovně do 2/3. Uvnitř namažeme náplní, vložíme kolečko klobásy a kousek zelené petrželky.
Náplň: Máslo utřeme se sýrem a prolisovaným česnekem, podle chuti dosolíme.

Rovenšťanské žaby
Rovenšťanské žaby
Rovenšťanské žaby
Rovenšťanské žaby

Přidáno: 17.2.2008