Sýrové kroucené tyčky
Ingredience
400 g lístkového těsta, 1 vejce
125 g mozzarelly, 1 lžička sušené bazalky, lístky čerstvé bazalky, čerstvě mletý pepř, sůl, 100 g libovolného tvrdého sýra, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička drceného kmínu
Postup
Polovinu těsta rozválíme a potřeme rozšlehaným vejcem.
Tupou stranou nože si naznačíme rozdělení na poloviny. Půlku těsta posypeme nastrouhanou mozzarellou, posypeme sušenou bazalkou, osolíme, opepříme a přidáme natrhané lístky bazalky. Posypanou část přikryjeme holou částí těsta a lehce přitiskneme.
Kolečkem na krájení pizzy nakrájíme na pásky široké 2-3 cm. Každý několikrát zakroutíme a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme vajíčkem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Upečeme dorůžova.
S druhou polovinou těsta uděláme to samé, jen místo mozzarelly posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, který posypeme mletou paprikou a kmínem.
Přidáno: 14.9.2013