Čokoládové košíčky s ovocem
Ingredience
150 g mléčné nebo hořké čokolády, 150 g bílé čokolády, 1 lžíce ztuženého tuku, papírové košíčky na cukroví
náplň: 250 g tučného tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání, 3-4 lžíce cukru, libovolné ovoce (čerstvé nebo kompotované)
Postup
Hnědou čokoládu necháme ve vodní lázni rozpustit. Do papírového košíčku dáme lžičku čokolády a štětečkem rozetřeme po celé vnitřní ploše. Takto vytřeme všechny košíčky a dáme do ledničky pořádně ztuhnout (stačí chvíli).
Bílou čokoládu necháme rozpustit stejným způsobem a vmícháme do ní ztužený tuk (aby byla řidší). Do hnědého košíčku nalijeme lžíci bílé čokolády, krouživým pohybem pokryjeme celý vnitřní povrch a zbytek čokolády vylijeme. Musíme pracovat rychle, protože teplá bílá čokoláda zahřeje ztuhlou hnědou čokoládu a košíček měkne. Po vylití všech košíčků je opět uložíme do ledničky ke ztuhnutí. Ze ztuhlých košíčků sloupneme papír.
Do misky dáme tvaroh, zalijeme smetanou, osladíme a elektrickým šlehačem vyšleháme do pevného krému.
Cukrářským pytlíkem s ozdobnou špičkou nastříkáme do košíčků krém a libovolně dozdobíme ovocem.
40 ks
Přidáno: 15.3.2013