Jahodová Charlotte

Ingredience

500 ml mléka, 500 g jahod, 30 g práškové želatiny, 150 g moučkového cukru, 4 žloutky, 500 g tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání, vanilkový cukr

Postup

Do trochy mléka namočíme želatinu a necháme nabobtnat. Zbylé mléko ohřejeme, přidáme namočenou želatinu a za stálého zahřívání a míchání necháme úplně rozpustit. Mléko s želatinou přelijeme do mixéru. Přidáme žloutky, cukr a asi dvě třetiny jahod. Mixujeme a po částech přidáváme tvaroh. Rozmixujeme na hladkou hmotu. Všechno nalijeme do dotové formy vypláchnuté studenou vodou a dáme ztuhnout do ledničky. Ze ztuhlého dortu odstraníme boční stěnu formy. Povrch potřeme ozdobně šlehačkou ušlehanou s vanilkovým cukrem a dozdobíme zbytkem jahod.

Jahodová Charlotte

Přidáno: 26.12.2006