Kelímky mandarinka

Ingredience

4 plechovky mandarinek, 1 pomerančová galaretka, 500 ml smetany ke šlehání, 500 g mascarpone, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 lžíce moučkového cukru, čokoládové ozdoby

Postup

Galaretku rozmícháme ve 400 ml horké převařené vody (nevařit!) a necháme vychladnout.

Mandarinky scedíme a pokrájíme na kousky, z jedné plechovky necháme celé.

Na dno kelímků dáme po lžičce pokrájených mandarinek a zalijeme lžící galaretky. Dáme ztuhnout do ledničky.

Smetanu, mascarpone a cukr společně vyšleháme na hladký krém.

Vložíme ho do cukrářského sáčku a do kelímků na mandarinky nastříkáme vrstvu krému.

Na krém dáme další vrstvu pokrájených mandarinek, zalijeme galaretkou a opět dáme ztuhnout do ledničky. Poté nastříkáme novou vrstvu krému.

Nakonec ozdobíme měsíčkem mandarinky z poslední plechovky a čokoládovou ozdobou.

18 ks

Kelímky mandarinka
Kelímky mandarinka

Přidáno: 19.10.2012