Kelímky mandarinka
Ingredience
4 plechovky mandarinek, 1 pomerančová galaretka, 500 ml smetany ke šlehání, 500 g mascarpone, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 lžíce moučkového cukru, čokoládové ozdoby
Postup
Galaretku rozmícháme ve 400 ml horké převařené vody (nevařit!) a necháme vychladnout.
Mandarinky scedíme a pokrájíme na kousky, z jedné plechovky necháme celé.
Na dno kelímků dáme po lžičce pokrájených mandarinek a zalijeme lžící galaretky. Dáme ztuhnout do ledničky.
Smetanu, mascarpone a cukr společně vyšleháme na hladký krém.
Vložíme ho do cukrářského sáčku a do kelímků na mandarinky nastříkáme vrstvu krému.
Na krém dáme další vrstvu pokrájených mandarinek, zalijeme galaretkou a opět dáme ztuhnout do ledničky. Poté nastříkáme novou vrstvu krému.
Nakonec ozdobíme měsíčkem mandarinky z poslední plechovky a čokoládovou ozdobou.
18 ks
Přidáno: 19.10.2012