Kokosový tunel
Ingredience
500 g krémového sýru Maskar z Polné, 100 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g kokosu, 200 g smetany ke šlehání, 1 želatinový ztužovač
na ozdobu: šlehačka, drobné ovoce
Postup
Sýr rozmícháme s cukrem a vmícháme kokos.
Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do kokosového sýra.
Ztužovač rozšleháme ve 100 ml vody a po částech vmícháme připravenou hmotu.
Formu na srnčí hřbet (30 cm) vyložíme potravinářskou fólií. Urovnáme do ní hmotu, překryjeme dalším kusem fólie a zatížíme. Uložíme do ledničky, nejlépe do druhého dne.
Ztuhlý tunel vyklopíme. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a ovocem.
Přidáno: 18.2.2012