Lotus dezert
Ingredience
3 balíčky sušenek Lotus (á 250 g), 400 g smetany ke šlehání, 400 g mascarpone
Postup
Do mísy vyklopíme mascarpone, zalejeme smetanou a elektrickým šlehačem ušleháme hladký hustý krém.
Zapékací formu (30x22 cm) vyložíme potravinářskou fólií.
Na dno naskládáme těsně vedle sebe sušenky, pokud nevychází přesně, potřebnou část odkrojíme.
Sušenky potřeme třetinou krému. Na něj naskládáme další vrstvu sušenek, na ně natřeme druhou třetinu krému a naskládáme další sušenky. Toto ještě jednou zopakujeme, poslední vrstva jsou sušenky.
Formu překryjeme dalším kusem potravinářské fólie a uložíme přes noc do ledničky.
Druhý den dezert vyklopíme a sloupneme fólii.
Přidáno: 16.6.2018