Nepečená kaštanová roláda

Ingredience

3 balíčky kakaových sušenek Bebe, 100 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaového prášku, 20 ml rumu, 100 ml vychladlé silné kávy, 125 g másla
náplň: 125 g másla, 100 g moučkového cukru, 250 g kaštanového pyré

Postup

Máslo s cukrem našleháme do pěny a po kouskách vešleháváme rozmražené kaštanové pyré (máslo a pyré vytáhneme s předstihem, aby měly stejnou teplotu, jinak se krém srazí).

Sušenky nastrouháme nebo pomeleme, smícháme s cukrem, kakaem, přilijeme rum a kávu, přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto.

Kus alobalu potřeme papírem od másla a těsto na něm rozválíme na obdélník. Potřeme ho krémem, pevně svineme (pomocí alobalu) a uložíme do ledničky na několik hodin vychladit.

Ztuhlou roládu krájíme ostrým nožem na tenké plátky.

Nepečená kaštanová roláda
Nepečená kaštanová roláda
Nepečená kaštanová roláda
Nepečená kaštanová roláda
Nepečená kaštanová roláda
Nepečená kaštanová roláda
Nepečená kaštanová roláda

Přidáno: 20.12.2011