Nepečený dort s jahodami

Ingredience

500 g mascarpone, 400 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce moučkového cukru, 20 cukrářských piškotů, čerstvé jahody, 1 jahodová galaretka

Postup

Do mísy dáme mascarpone, zalijeme smetanou, přidáme cukr a elektrickým šlehačem šleháme až vznikne hustý hladký krém. Množství cukru můžeme upravit podle své chuti.

Dno dortové formy vyložíme piškoty. Natřeme polovinu krému, na který naskládáme další vrstvu piškotů. Zakryjeme druhou polovinou krému a uhladíme. Dáme do ledničky.

Galaretku rozmícháme v 300 ml převařené horké (ne vařící) vody a mícháme do úplného rozpuštění. Necháme vychladnout.

Omyté jahody rozpůlíme a naskládáme na povrch krému ve formě. Zalijeme studenou galaretkou a znovu uložíme do ledničky. Necháme ztuhnout a uležet do druhého dne, aby piškoty natáhly vlhkost z krému.

Nepečený dort s jahodami
Nepečený dort s jahodami

Přidáno: 29.6.2013