Pudinkovo-tvarohový dezert
Ingredience
750 g tvarohu, 750 ml mléka, 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 2 sáčky vanilkového cukru, 7-8 lžic krystalového cukru, dětské piškoty, višňová marmeláda, višně (čerstvé nebo kompotované)
Postup
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink.
Po částečném zchladnutí do ještě teplého po částech vmícháme tvaroh a vyšleháme elektrickým šlehačem na hladkou hmotu. Podle chuti můžeme přisladit moučkovým cukrem.
Dno dortové formy (průměr 24 cm) vyložíme piškoty a na ně rozetřeme tenkou vrstvu pudinkovo-tvarohové hmoty. Naskládáme další vrstvu piškotů a potřeme marmeládou. Na marmeládu rozetřeme další vrstvu pudikového krému, následují piškoty, marmeláda a zbytek krému.
Do druhého dne necháme v ledničce. Ztuhlý dezert nakrájíme, jednotlivé porce dozdobíme višněmi.
Přidáno: 8.7.2012