Smetanový dezert s čokoládou a mandlemi
Ingredience
800 g zakysané smetany, 250 g bílého jogurtu, 4 sáčky vanilkového cukru, 3 tyčinky čokoládové kaštany, 80 g mandlí, 1 balíček piškotů savoiardi
Postup
Mandle s čokoládou nahrubo nastrouháme.
Smetanu s jogurtem a cukrem promícháme.
Vhodnou nádobu (misku, plastovou krabičku, dortovou formu, ...) vyložíme fólií a na dno naskládáme piškoty. Potřeme je polovinou smetanové směsi a posypeme polovinou čokolády s mandlemi. Narovnáme další vrstvu piškotů, rozetřeme zbytek smetany, nasypeme druhou polovinu čokoládové směsi a přikryjeme poslední vrstvou piškotů.
Všechno lehce přimáčkneme, přetáhneme fólií a uložíme do ledničky.
Druhý den odstrníme horní fólii, dezert vyklopíme, sloupneme dolní fólii a krájíme na porce.
Pro slavnostnější příležitosti můžeme ozdobit šlehačkou a kouskem ovoce, ale není to nutné.
Přidáno: 26.8.2012