Svěží ananasový dezert
Ingredience
1 velká plechovka ananasového kompotu (850 g), 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 sáček želatiny (25 g), dětské piškoty
Postup
Několik lžic kompotové šťávy dáme do kastrůlku a přisypeme želatinu. Zamícháme a necháme stát.
Ananas i se šťávou nalijeme do mixéru a rozmixujeme.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha.
Želatinu, která zatím nabobtnala, zahříváme za stálého míchání, dokud se zcela nerozpustí a není tekutá. Nevařit!
Rozpuštěnou želatinu nalijeme do mixéru k ananasu a krátce spolu promixujeme.
Rozmixovaný ananas s želatinou nalijeme ke šlehačce a promícháme.
Dno dortové formy vyložíme piškoty, můžeme dát dvě vrstvy piškotů na sebe. Zalijeme ananasovou hmotou. Piškoty, které vyplavou na povrch zamáčkneme zpátky do směsi a všechno dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe do druhého dne.
zdroj: soutěž o litinové nádobí Skeppshult (srpen) - Jarki
Přidáno: 5.9.2010