Tvarohovo-smetanový bebe dezert
Ingredience
2 balíčky sušenek bebe, 250 g tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání, 200 ml zakysané smetany, 2 sáčky vanilkového cukru, 3-4 lžíce moučkového cukru, 1,5 angreštové galaretky + 600 ml vody, 2-3 hrušky
Postup
Galaretku rozmícháme v převařené vodě (viz návod na obalu) a necháme vychladnout.
Formu na chlebíček vyložíme fólií nebo alobalem. Pak stěny obložíme sušenkami.
Do mísy dáme tvaroh, smetanu a vanilkový cukr. Elektrickým šlehačem ušleháme na hladký krém. Pak přidáme zakysanou smetanu, krátce vešleháme a podle chuti dosladíme.
Do tvarohovo-smetanové hmoty vmícháme po částech přibližně třetinu vychladlé galaretky.
Trochu hmoty nalijeme do formy na sušenky, poklademe další vrstvou sušenek a tak pokračujeme do spotřebování hmoty. Zakončíme sušenkami a dáme ztuhnout do ledničky.
Až dezert trochu ztuhne, poklademe sušenky na povrchu plátky oloupaných hrušek a zalijeme zbytkem galaretky. V ledničce necháme pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Ztuhlý dezert vyklopíme, sloupneme fólii či alobal a krájíme na plátky.
Přidáno: 19.8.2012