Budapešťské kuře

Ingredience

1 kuře, 400 g paprik, 50 g anglické slaniny, 1 velká cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžičky oregana, sůl, mletá paprika, mletý pepř, 150-200 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky

Postup

Omyté a očištěné papriky pokrájíme na větší kousky, cibuli a anglickou nadrobno.
Na pánvi usmažíme cibuli s anglickou na lžíci oleje dozlatova. Přidáme papriky a restujeme 5 minut. Necháme prochladnout.
Omyté a osušené kuře zevnitř potřeme solí, pepřem a mletou paprikou. Naplníme paprikovou směsí z pánve a sepneme jehlou nebo špejlí.
Kuře osolíme, opepříme a opaprikujeme i zvenku, vložíme do olejem vytřeného pekáče, podlijeme troškou horké vody a při 250°C upečeme do měkka. Po 25 minutách pečení kuře převrátíme.
Téměř měkké kuře z pekáče vyjmeme. V troše vody rozkvedláme lžíci mouky a společně se smetanou vlijeme do pekáče. Promícháme, vrátíme do pekáče kuře a ještě chvíli dopečeme.
Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Budapešťské kuře
Budapešťské kuře
Budapešťské kuře
Budapešťské kuře
Budapešťské kuře

Přidáno: 9.1.2010