Česnekové kuře
Ingredience
1 kuře, 1 velká palice česneku (klidně i víc), sůl, kmín, máslo, olej
Postup
Oloupaný česnek rozmačkáme a smícháme se solí.
Omyté a osušené kuře důkladně česnekovou směsí namasírujeme, tam kde to jde i pod kůží. V chladu necháme přes noc uležet.
Kuře vložíme do pekáčku vytřeného olejem. Lehce posypeme kmínem a položíme na ně pár plátků másla.
Podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme doměkka.
Podle potřeby podléváme a kuře přeléváme vypečenou šťávou. Ke konci pečení odkryjeme.
Budeme-li podávat kuře s rýží a potřebujeme více šťávy, můžeme v půl hrnku vody rozkvedlat rovnou lžíci mouky se lžičkou mleté papriky a toto vlít do pekáče pod kuře minimálně 20 minut před koncem pečení.
Přidáno: 28.11.2015