Česnekové kuře

Ingredience

1 kuře, 1 velká palice česneku (klidně i víc), sůl, kmín, máslo, olej

Postup

Oloupaný česnek rozmačkáme a smícháme se solí.

Omyté a osušené kuře důkladně česnekovou směsí namasírujeme, tam kde to jde i pod kůží. V chladu necháme přes noc uležet.

Kuře vložíme do pekáčku vytřeného olejem. Lehce posypeme kmínem a položíme na ně pár plátků másla.

Podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme doměkka.

Podle potřeby podléváme a kuře přeléváme vypečenou šťávou. Ke konci pečení odkryjeme.

Budeme-li podávat kuře s rýží a potřebujeme více šťávy, můžeme v půl hrnku vody rozkvedlat rovnou lžíci mouky se lžičkou mleté papriky a toto vlít do pekáče pod kuře minimálně 20 minut před koncem pečení.

Přidáno: 28.11.2015