Chipsové řízky
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky, 400 g bílého jogurtu, 1 lžička soli, 0,5 lžičky pepře, 150 g paprikových chipsů
Postup
Jogurt smícháme se solí a pepřem.
Řízky lehce naklepeme, protáhneme jogurtem, naskládáme do misky a zbytkem jogurtu zalijeme. Necháme do druhého dne uležet v ledničce.
Chipsy nasypeme do mísy a rukou rozmačkáme.
Řízky vytahujeme z jogurtu, přebytečný jogurt necháme stéct (malá vrstvička by na mase měla zůstat) a z obou stran "namočíme" do rozdrcených lupínků.
Uložíme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Po 20 minutách řízky otočíme a necháme ještě asi 10 minut dopéct.
Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
Přidáno: 11.9.2011