Cibulové kapsy
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky, 4 velké červené cibule, 1 sýr Camembert, sůl, mletý pepř, 2 lžičky cukru, 2 lžičky octa, hladká mouka, olej, 2 lžíce sojové omáčky
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtkolečka. Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme cibuli, osolíme a smažíme do zesklovatění. Přidáme cukr, plamen ztlumíme na minimum a pomalinku restujeme do lehkého zkaramelizování, často promícháme. Nakonec zastříkneme octem. Až se ocet vypaří, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Omyté a osušené řízky naplocho rozkrojíme, ale nedokrojíme, rozevřeme (jako knihu) a rozklepeme na větší plátek.
Maso z obou stran osolíme a opepříme. Na jednu polovinu plátku masa položíme lžíci vychladlé cibule a čtvrtinu sýra. Přehneme a spojíme jehlami nebo párátky.
Každou kapsu obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme a kapsy prudce opečeme ze všech stran na pánvi s trochou rozpáleného oleje. Pak zastříkneme sojovou omáčkou, podlijeme troškou horké vody, přiklopíme pokličkou a 10 minut podusíme.
Podáváme s hromádkou podušené cibule a libovolně upravenými bramborami, případně s pečivem.
Přidáno: 5.10.2013