Diblíkův propálený chřtán

Ingredience

4 plátky masa, 60 g tuku, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 25 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl, cukr, citronová šťáva, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany, voda

Postup

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na části tuku.

Do tuku po opékání přidáme zbylý tuk, nadrobno nakrájenou zeleninu, cibuli, pepř, nové koření a bobkový list. Opečeme dorůžova, přidáme maso, podlejeme vodou a dusíme doměkka.

Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s moukou, povaříme a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

Omáčku propasírujeme na maso. Podáváme s knedlíkem, noky, těstovinami, ...

Diblíkův propálený chřtán
Diblíkův propálený chřtán
Diblíkův propálený chřtán
Diblíkův propálený chřtán

Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v knize Čertovské recepty pana Jaroslava Vašáka.

Přidáno: 20.6.2010