Dračí tlamy

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, 4 plátky šunky, 4 dlouhé feferonky, 200 g nivy, sůl, mletý bílý pepř, lžíce másla, olej, 4 olivy

Postup

Maso naklepeme a z každé strany osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme plátek šunky, feferonku a přehneme napůl tak, aby kousek šunky a špička feferonky vyčnívaly ven. Spíchneme párátky nebo kovovými jehlami. Na pánvi rozehřejeme olej a každý kousek z obou stran opečeme. Pak trochu podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměkka (asi 15 minut). Potom maso posypeme strouhaným sýrem, znovu přiklopíme a necháme nivu rozpustit. Maso vyndáme z pánve, přisypeme do ní zbytek sýra, necháme roztavit, zjemníme máslem a můžeme servírovat. Na talíři "drakům" vytvoříme oči z půlek oliv. Podáváme s rýží nebo bramborami (americké, hranolky, ...).

Dračí tlamy
Dračí tlamy
Dračí tlamy

Přidáno: 12.10.2008