Drůbeží plátky v zeleninové omáčce

Ingredience

5-6 plátků z kuřecích nebo krůtích prsou, 2 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, 1 malý celer, hrst hrášku, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 200 g zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 1 lžička mleté červené papriky, 1 kostka zeleninového bujónu (není nutné)

Postup

Mrkev, petržel i celer očistíme a nakrájíme na kousky.

V hrnci zahřejeme máslo s olejem a oloupanou pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme papriku, promícháme a přisypeme kořenovou zeleninu. Zalijeme vodou tak, aby dosahovala těsně pod povrch zeleniny.

Na zeleninu uložíme z obou stran osolené plátky masa a pod pokličkou dusíme asi půl hodiny.

Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple.

Obsah hrnce rozmixujeme dohladka a postupně přidáváme po troškách horkou vodu, až má omáčka požadovanou hustotu.

Vrátíme na plotýnku, přidáme rozdrobený bujón a hrášek. Povaříme asi 5 minut, do změknutí hrášku. Nakonec vmícháme smetanu (nesmí být studená z ledničky) a necháme krátce přejít varem. Dochutíme solí a mletým pepřem.

Podáváme s libovolnou přílohou, knedlík, rýže, těstoviny, brambory, ...

Drůbeží plátky v zeleninové omáčce
Drůbeží plátky v zeleninové omáčce

Přidáno: 18.11.2012