Dušená stehýnka se žampiony
Ingredience
4 kuřecí stehna, sůl, kari, olej, 3 lžíce solamylu, 1 velká cibule, 500 g žampionů, 3-4 mrkve, 1 malá palička česneku, pár snítek tymiánu, olej
Postup
Stehna omyjeme, osušíme a rozkrojíme na půlky.
Dáme je do mísy, osolíme, posypeme kari kořením, pokropíme olejem, posypeme solamylem a všechno důkladně promícháme a rukou vmasírujeme do masa. Necháme 1-2 hodiny odpočinout.
Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtiny. Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky. Stroužky česneku oloupeme a podle velikosti je podélně rozkrájíme na poloviny nebo třetiny.
Ve větší pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej a prudce na něm opečeme maso ze všech stran. Pak je vyjmeme do misky a udržujeme v teple.
Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli a za častého míchání osmažíme dožluta. Pak přidáme žampiony a smažíme je společně s cibulí.
Až žampiony lehce ztmavnou, přisypeme česnek, ještě asi dvě minuty smažíme a nakonec přidáme nakrájenou mrkev.
Všechno podlejeme trochou vody (cca 200 ml), přihodíme snítky tymiánu, na žampiony s mrkví naskládáme předsmažené maso, přikryjeme a pod pokličkou všechno společně podusíme 20 minut.
Podáváme s rýží.
Přidáno: 1.5.2019