Dvanáctihodinová kachna

Ingredience

1 kachna cca 2 kg, sůl, kmín

Postup

Omytou a osušenou kachnu vložíme do pekáče. Ze všech stran i zevnitř ji pořádně osolíme a posypeme kmínem.

Malinko podlejeme, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 90°C. Pečeme 6 hodin, kachnu nekontrolujeme, troubu neotvíráme.

Po šesti hodinách teplotu v troubě zvýšíme na 120°C a pečeme dalších 5 hodin.

Na poslední hodinu kachnu odkryjeme a každých 10 minut poléváme vypečeným sádlem.

Podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.

Maso je po upečení velmi měkké a kachna se špatně porcuje. Mnohem lépe to jde po vychladnutí. Pekla jsem jeden den, druhý den ráno studenou naporcovala a dala do trouby ohřát.

Přidáno: 11.11.2018