Dvanáctihodinová kachna
Ingredience
1 kachna cca 2 kg, sůl, kmín
Postup
Omytou a osušenou kachnu vložíme do pekáče. Ze všech stran i zevnitř ji pořádně osolíme a posypeme kmínem.
Malinko podlejeme, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 90°C. Pečeme 6 hodin, kachnu nekontrolujeme, troubu neotvíráme.
Po šesti hodinách teplotu v troubě zvýšíme na 120°C a pečeme dalších 5 hodin.
Na poslední hodinu kachnu odkryjeme a každých 10 minut poléváme vypečeným sádlem.
Podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.
Maso je po upečení velmi měkké a kachna se špatně porcuje. Mnohem lépe to jde po vychladnutí. Pekla jsem jeden den, druhý den ráno studenou naporcovala a dala do trouby ohřát.
Přidáno: 11.11.2018