Indické pečené kuře
Ingredience
1 kuře, kousek zázvoru (cca 10 cm), 4 stroužky česneku, šťáva z jednoho citronu, 1 lžička koření Garam Masala, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička koriandru (kuličky), pepř, 2 lžíce rajského protlaku, hrnek vývaru, 1 kousek celé skořice, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany, čerstvý koriandr
Postup
Kuře omyjeme a osušíme.
Zázvor a česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Římský kmín a kuličky koriandru rozdrtíme v hmoždíři a přisypeme k zázvoru s česnekem.
Přidáme protlak, citronovou šťávu, opepříme a dobře promícháme.
Vzniklou hmotou namasírujeme celé kuře zvenku i zevnitř a necháme přes noc marinovat.
Ráno kuře vložíme do pekáčku vytřeného máslem, osolíme, podlijeme trochou vývaru, přihodíme skořici a upečeme dočervena. Zezačátku pečeme přikryté, asi po půl hodině kuře otočíme a dopečeme bez pokličky.
Upečené kuře vyjmeme z pekáče a výpek přecedíme do kastrůlku. Přivedeme k varu a necháme zredukovat na tuk. Zaprášíme moukou, dobře rozmícháme a zalijeme vývarem. Povaříme 10-15 minut, nakonec zjemníme smetanou.
Podáváme s rýží a čerstvými lístky koriandru.
podle www.toprecepty.cz
Přidáno: 9.10.2016