Jižanské řízky

Ingredience

800 g kuřecích stehenních řízků, 300 ml podmáslí, tuk na smažení
směs koření: 0,5 lžíce pálivé mleté papriky, 1 lžička soli, 1 lžička sušené cibule, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžička mletého nebo drceného kmínu, 0,5 lžičky tymiánu, 0,5 lžičky mletého fenyklu, 0,5 lžičky sušené bazalky, 0,25 lžičky mletého pepře
obalovací směs: 90 g strouhanky, 60 g hladké mouky, 1,5 lžíce směsi koření, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička soli

Postup

Omyté maso naložíme do podmáslí na několik hodin, nejlépe přes noc.

Smícháme strouhanku s moukou, kořením a solí.

Naložené řízky postupně vyndáváme z podmáslí, necháme okapat a obalíme ve strouhankové směsi. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova.

Podáváme libovolně upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Jižanské řízky
Jižanské řízky

zdroj: www.toprecepty.cz

Přidáno: 18.4.2015