Kari hrnec

Ingredience

3-4 kuřecí prsní řízky, 3 velké cibule, 1 sáček koření kari, olej, 2-3 velké mrkve, 4 středně velké brambory, 2 kostky kuřecího bujónu, 3 lžíce kukuřičného škrobu (maizena, gustin), 200 ml smetany, sůl

Postup

Maso, cibuli, mrkev a brambory nakrájíme na větší kostky.

Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso a společně osmahneme do zatažení.

Vmícháme kari, přidáme mrkev a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Do vody rozdrobíme bujón a pod pokličkou vaříme asi 10 minut.

Až jsou maso a mrkev skoro měkké, přidáme brambory a dovaříme doměkka.

V troše vody rozmícháme škrob a vlijeme do hrnce. Asi minutu povaříme a vypneme.

Nakonec vmícháme smetanu, případně podle chuti dosolíme.

Podáváme samotné jako hustou svačinovou polévku, nebo s chlebem či rýží jako hlavní chod.

Kari hrnec
Kari hrnec

zdroj: Jana Vosecká

Přidáno: 26.9.2010