Kari kuře na mřížce

Ingredience

1 kuře, sůl, 2 lžíce polohrubé mouky, 2-3 lžičky kari, 1 lžička mleté papriky, půl lžičky mletého pepře, kousek másla

Postup

Kuře naporcujeme podle svých zvyklostí, omyjeme a osušíme. Každý kousek ze všech stran osolíme.

Mouku smícháme s kari, pepřem a paprikou. Kousky kuřete v této směsi ze všech stran důkladně obalíme.

Každý kousek oklepeme od přebytečné mouky a uložíme ho na mřížku. Na každou porci položíme plátek másla.

Mřížku postavíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Pečeme 30-35 minut do zezlátnutí.

Podáváme s libovolně upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Přidáno: 29.9.2018