Kari kuře na mřížce
Ingredience
1 kuře, sůl, 2 lžíce polohrubé mouky, 2-3 lžičky kari, 1 lžička mleté papriky, půl lžičky mletého pepře, kousek másla
Postup
Kuře naporcujeme podle svých zvyklostí, omyjeme a osušíme. Každý kousek ze všech stran osolíme.
Mouku smícháme s kari, pepřem a paprikou. Kousky kuřete v této směsi ze všech stran důkladně obalíme.
Každý kousek oklepeme od přebytečné mouky a uložíme ho na mřížku. Na každou porci položíme plátek másla.
Mřížku postavíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Pečeme 30-35 minut do zezlátnutí.
Podáváme s libovolně upravenými bramborami a zeleninovým salátem.
Přidáno: 29.9.2018