Králičí nožičky v bulguru

Ingredience

4 přední králičí nožky, 1 hrnek bulguru + 2 hrnky vývaru, půlka lilku, půlka menší dýně hokaido, kousek celeru, 2 cibule, 4 žampiony, olivový olej, sůl, mletý pepř, čerstvý rozmarýn, 5 stoužků česneku

Postup

Všechnu zeleninu podle potřeby omyjeme a očistíme. Dýni nakrájíme na kostiky, lilek na čtvrtkolečka, cibuli a žampiony na čtvrtiny, celer na hranolky.

Maso potřeme olejem, osolíme a vetřeme do něho rozmačkaný česnek (2 stroužky). Opepříme je a necháme uležet, klidně přes noc.

Zbylé stroužky česneku, žampiony a všechnu zeleninu nasypeme do pekáče, osolíme, opepříme, pokropíme olivovým olejem a promícháme.

Na zeleninu položíme stehýnka, přidáme pár snítek rozmarýnu a pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 230°C.

Až je maso se zeleninou měkké ( cca po půl hodině), stehýnka z pekáče vyjmeme. Upečenou zeleninu zasypeme bulgurem, promícháme a zalejeme horkým vývarem.

Stehýnka vrátíme do pekáče, zakryjeme ho poklicí nebo alobalem a vrátíme do trouby. Ztlumíme na 200°C, po 10 minutách troubu vypneme (neotvíráme) a necháme bulgur dojít dalších 15 minut.

Přidáno: 27.7.2018