Králík (kuře) po francouzsku

Ingredience

1 králík (nebo kuře), sladká paprika, 10 dkg slaniny, trochu oleje, 1 cibule, 1/2 l vody, 1 kostka masoxu, 2 dcl červeného vína, pár kuliček pepře, bobkový list, trochu tymiánu, feferonka nebo pálivá paprika, lžíce worchestrové omáčky, hrstka rozinek (nejsou nutné), lžíce hladké mouky

Postup

Do menšího hrnce dáme 1/2 l vody, masox, pepř, bobkový list, tymián, feferonku, rozinky, worchestrovou omáčku a necháme přejít varem. Pak přilijeme víno.

Maso naporcujeme, osolíme a z jedné strany opaprikujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme. Na tomto základu osmažíme porce masa a naskládáme do pekáče. Na pánvičku ke zbylé slanině přidáme drobně pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme lžíci mouky, rozmícháme, zalijeme vývarem s vínem a všechno nalijeme na maso v pekáči. Přikryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a hodinu pečeme. Neodkrýváme, neobracíme. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Králík (kuře) po francouzsku
Králík (kuře) po francouzsku

Přidáno: 4.3.2007