Krůtí kari medailonky

Ingredience

600 g krůtích prsou, 1 malý pórek, 2 stroužky česneku, sůl, kari, 2 lžíce solamylu, olej, 250 ml smetany na vaření

Postup

Maso nakrájíme na malé kousky - medailonky. Lehce naklepeme, osolíme a poprášíme kari. V misce promícháme se solamylem. Na pánvi rozehřejeme olej a medailonky prudce z obou stran opečeme do zatažení. Vyndáme je z pánve a ve výpeku osmažíme nadrobno pokrájený pórek a česnek. Pak vrátíme maso do pánve, trošku podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí, asi 15 minut. Měkké maso zalijeme smetanou, promícháme, a necháme 2-3 minuty povařit. Podle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Krůtí kari medailonky

Přidáno: 19.4.2009