Krůtí kousky s hořčicovou omáčkou
Ingredience
500 g krůtích prsou, 4 stroužky česneku, sůl, 3 lžíce solamylu, 3 lžíce přepuštěného másla, 200 ml smetany na vaření, 3 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sojové omáčky
Postup
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a vložíme do misky.
K masu přidáme rozmačkaný česnek, sůl a rukama promícháme, každý kousek musí být ze všech stran potřený česnekem.
Potom do misky k masu přidáme dvě lžíce solamylu a opět promícháme, aby byl každý kousek solamylem obalený.
V kastrolu zahřejeme máslo a maso ze všech stran opečeme dozlatova.
Pak je podlejeme trochou vody (asi do poloviny výšky masa), přikryjeme pokličkou a dusíme.
V půl hrnku vody zatím rozmícháme lžíci solamylu, 2 lžíce hořčice a lžíci sojové omáčky. Po deseti minutách dušení masa přilejeme do kastrolu rozmíchanou směs z hrnku a smetanu. Všechno promícháme, přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut.
Podle chuti doladíme hořčicí, sojovou omáčkou a solí.
Jako příloha se hodí rýže, rýže s quinoou nebo těstoviny.
Přidáno: 23.3.2019