Krůtí pečeně z papiňáku
Ingredience
kus krůtí kýty, sůl, drcený kmín, 1 velká cibule, 2 lžíce sádla
Postup
Očištěné maso osušíme, případně vykostíme. Je-li třeba, provázkem svážeme do žádoucího tvaru. Ze všech stran ho osolíme a okmínujeme.
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zpěnit posekanou cibuli. Na ni položíme maso a ze všech stran opečeme do zatažení. Podlijeme necelým 1 dl horké vody a hrnec uzavřeme. Až začne syčet, ztlumíme oheň a dusíme 30-40 minut (podle velikosti masa). Vypneme a necháme "dojít" než hrnec přestane syčet a přestane ucházet pára. Pak maso přeložíme na pekáč, polijeme vydušenou šťávou z hrnce a na 10 minut vložíme do rozpálené trouby.
Podáváme se zelím a knedlíkem.
Přidáno: 14.12.2008