Krůtí po bulharsku

Ingredience

1 kg krůtích prsou, 3 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 7-8 větších rajčat, 4-5 paprik, 5 stroužků česneku, 250 g žampionů, 2 lžíce koření čubrica, sůl, mletý pepř, slunečnicový olej, petrželová nať

Postup

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, česnek na tenké plátky.

Mrkev a petržel oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Papriky zbavíme jádřinců a žeber a pokrájíme je na proužky.

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěné žampiony na silnější plátky.

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky.

V kastrolu zpěníme na oleji cibuli, přisypeme mrkev s petrželí a za častého míchání smažíme.

Až začne zelenina zlátnout, přidáme maso a opečeme ho do zatažení. Pak ho osolíme a opepříme. Přidáme česnek, čubricu a ještě minutu smažíme.

Do kastrolu přidáme rajčata, papriky a žampiony. Podlejeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí, asi půl hodiny.

Podáváme s rýží, na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Přidáno: 8.9.2018