Krůtí prsa s kukuřicí
Ingredience
1 kg krůtích prsou, 700 g mražené kukuřice, 70 ml oleje, 3 vrchovaté lžičky koření na krůtí pečeni, sůl, 2-3 lžíce másla, 1 malá cibule, 250 ml smetany na vaření
Postup
Olej smícháme s kořením. Touto směsí ze všech stran potřeme omyté a osušené maso, uložíme do misky, zbytkem zalijeme a dáme uležet nejméně na dvě hodiny, lépe přes noc.
Maso přemístíme do pekáčku, na povrchu lehce osolíme, podlijeme trochou horké vody a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme půl hodiny přikryté, pak odkryjeme a za občasného přelévání výpekem dopečeme doměkka.
Upečené maso vyjmeme a co zbude v pekáči přecedíme.
V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli pokrájenou najemno. Přisypeme rozmraženou kukuřici, podlijeme přecezenou šťávou z pekáče a dusíme, dokud se nevypaří skoro všechna voda. Pak přilijeme smetanu a za občasného promíchání povaříme do zhoustnutí. Podle chuti přisolíme.
Podáváme s rýží nebo bramborami.
zdroj: www.toprecepty.cz (mírně upraveno)
Přidáno: 1.5.2010