Krůtí roláda se špenátem

Ingredience

500 g krůtích prsou, sůl, mletý bílý pepř, 400 g mraženého špenátu (listový je lepší), 1 cibule, 3 stroužky česneku, hrst vlašských ořechů, 150 g salámu herkules, 2 mrkve, půl hrnku mléka, 1-2 lžíce hladké mouky, olej

Postup

Na trošce oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme částečně rozmražený špenát, osolíme, opepříme, vmícháme posekané ořechy a chvíli podusíme. Je-li špenát řídký, zahustíme ho moukou rozmíchanou v mléce. Necháme vychladnout.
Mrkev asi pět minut povaříme.
Maso nakrájíme na tenké plátky a naklepeme. Osolíme a opepříme.
Formu na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení, pak kolečky salámu a plátky masa (postup jaku u kuřecí rolády. Do vzniklé prohlubně urovnáme lžící trochu špenátu, na něj položíme podélně mrkev a zalijeme zbytkem špenátu. Přikryjeme zbylými plátky masa a na ně naskládáme zbylá kolečka salámu. Přikryjeme přečnívajícím papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 35-40 minut. Po vytažení z trouby necháme ještě asi 15 minut ve formě, až potom vyklopíme.
Lépe se krájí částečně vychladlé.
Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Krůtí roláda se špenátem
Krůtí roláda se špenátem
Krůtí roláda se špenátem

Přidáno: 14.6.2009