Krůtí rolka

Ingredience

krůtí stehno, sůl, mletý pepř, kremžská hořčice, několik plátků anglické slaniny, cibule, olej, grilovací koření

Postup

Z masa "vyoperujeme" kost a šlachy. Několikrát ho nařízneme, aby vznikl plochý plát masa. Ten osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. Pevně srolujeme a omotáme provázkem. Hotovou rolku potřeme ze všech stran olejem, osolíme, vložíme do pekáče vytřeného olejem a posypeme grilovacím kořením. Trošku podlijeme horkou vodou, přihodíme na kousky nakrájenou cibuli a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přkryté asi hodinu při 200°C. Ke konci pečení na chvilku odkryjeme. Upečenou rolku necháme chvilku vychladnout a odstraníme provázek. Podáváme s knedlíkem a se zelím.

Krůtí rolka
Krůtí rolka
Krůtí rolka
Krůtí rolka
Krůtí rolka
Krůtí rolka
Krůtí rolka

Přidáno: 30.12.2007