Krůtí s kurkumou a tymiánem

Ingredience

1 kg krůtího vykostěného stehna, olej, 2 lžičky kurkumy, 1 lžička mletého pepře, 2 lžíce gustinu, sůl, velká hrst čerstvého tymiánu, 1 větší cibule, 250 ml smetany na vaření

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a dáme do mísy.

Prokropíme je olejem (3-4 lžíce), posypeme kurkumou, pepřem, solamylem a všechno důkladně promícháme. Takto připravené maso necháme 1-2 hodiny odpočinout.

Oloupanou cibuli i tymián posekáme nadrobno.

Dno větší pánve nebo kastrolu potáhneme olejem a osmažíme na něm cibuli do zesklovatění.

Přisypeme maso a za častého zamíchání ho necháme opéct dozlatova.

Opečené maso osolíme, posypeme tymiánem, podlejeme troškou vody a pod pokličkou podusíme 15 minut.

Pak přilejeme smetanu, promícháme s masem a dodusíme do změknutí (10-15 minut).

Podáváme s rýží, těstovinami, bulgurem, ...

Přidáno: 11.5.2019