Kuře na moravance

Ingredience

1 kuře, sůl, grilovací koření, máslo
na zalití: 1 sklenice moravanky (pikantní sterilovaná zelenina), 1/2 sklenice (od moravanky) vody, 1/2 sklenice kečupu, 1/2 sklenice pokrájené cibule, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, větší špetka majoránky

Postup

Naporcované kuře ze všech stran osolíme a naskládáme na pekáč vymazaný máslem. Posypeme grilovacím kořením, poklademe plátky másla, malinko podlijeme vodou a dáme přikryté péct do vyhřáté trouby. Moravanku zatím vyklopíme do hrnce i s nálevem, celé cibulky rozčtvrtíme a okurky nakrájíme na kolečka. Přidáme všechno ostatní a krátce povaříme. Tímto zalijeme kuře na pekáči asi v polovině doby pečení a už odkryté dopečeme. Podáváme s rýží nebo bramborami.

Kuře na moravance
Kuře na moravance

Přidáno: 22.12.2007