Kuře na zelí

Ingredience

1 kuře, 1 menší hlávka zelí, 100 g anglické slaniny, 2 cibule, 2 lžíce másla, sůl, drcený kmín, koření na pečené kuře, 400-500 g těstovin

Postup

Omyté a osušené kuře naporcujeme, ze všech stran osolíme a posypeme kořením na kuře.

Cibuli a anglickou pokrájíme na drobné kostičky a na másle osmažíme společně dozlatova.

Zelí nakrouháme na nudličky a v pekáči promícháme se solí a kmínem. Povrch zelí posypeme usmaženou slaninou s cibulí.

Na tento základ naskládáme okořeněné kousky kuřete, podlijeme troškou vody a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 230°C.

Po 15 minutách ztlumíme na 200°C a dopečeme do změknutí masa. Ke konci pečení můžeme odkrýt, aby kuře získalo křupavou kůžičku.

Upečené maso vyjmeme z pekáče, do výpeku se zelím nasypeme uvařené scezené těstoviny a promícháme.

Kuře na zelí
Kuře na zelí
Kuře na zelí

Přidáno: 26.6.2010