Kuře na zelí
Ingredience
1 kuře, 1 menší hlávka zelí, 100 g anglické slaniny, 2 cibule, 2 lžíce másla, sůl, drcený kmín, koření na pečené kuře, 400-500 g těstovin
Postup
Omyté a osušené kuře naporcujeme, ze všech stran osolíme a posypeme kořením na kuře.
Cibuli a anglickou pokrájíme na drobné kostičky a na másle osmažíme společně dozlatova.
Zelí nakrouháme na nudličky a v pekáči promícháme se solí a kmínem. Povrch zelí posypeme usmaženou slaninou s cibulí.
Na tento základ naskládáme okořeněné kousky kuřete, podlijeme troškou vody a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 230°C.
Po 15 minutách ztlumíme na 200°C a dopečeme do změknutí masa. Ke konci pečení můžeme odkrýt, aby kuře získalo křupavou kůžičku.
Upečené maso vyjmeme z pekáče, do výpeku se zelím nasypeme uvařené scezené těstoviny a promícháme.
Přidáno: 26.6.2010