Kuře Provence

Ingredience

1 kuře, koření Kuře Provence, 3 cibule, 1 paprika, 100 g anglické slaniny, 3-4 stroužky česneku, sůl, 1 lžička solamylu, 2 lžíce oleje

Postup

Omyté a osušené kuře naporcujeme na osm kousků a každý hustě posypeme kořením.

V pekáči zahřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na tomto základu opečeme okořeněné kousky kuřete. Vyjmeme je na talíř.

Do tuku na pánvi přidáme na plátky nakrájenou cibuli a osmažíme do změknutí. Přidáme na proužky nakrájenou papriku a na plátky pokrájený česnek, krátce posmažíme a do této směsi vrátíme kousky masa.

Osolíme, podlijeme trochou horké vody, přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa.

Až je maso měkké, přilijeme do pekáče solamyl rozmíchaný v půl hrnku vody, promícháme a ještě necháme chvíli péct.

Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Kuře Provence
Kuře Provence

Přidáno: 14.11.2010