Kuře s drůbkovou nádivkou
Ingredience
1 kuře, nádivka z drůbků, sůl, kmín, mletá paprika, máslo
Postup
Kuře omyjeme a osušíme. Dutinu vyplníme nádivkou, zbytek nádivky natlačíme pod kůži. Kuře uzavřeme (jehlou na závitky nebo zašijeme), ze všech stran osolíme a uložíme do máslem vymazaného pekáče.
Kdo chce, posype kmínem a paprikou, případně kořením na kuře.
Trošku podlijeme vodou, na kuře položíme 1-2 tenké plátky másla a přikryté pomalu pečeme v troubě (200°C). Před dopečením na chvíli odkryjeme, aby kuře zezlátlo.
Během pečení podle potřeby podléváme. Chvíli před koncem pečení můžeme do výpeku rozmíchat trochu jíšky na zahuštění šťávy.
Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
zdroj: paní Anna Doležalová
Přidáno: 20.1.2013