Kuře s drůbkovou nádivkou

Ingredience

1 kuře, nádivka z drůbků, sůl, kmín, mletá paprika, máslo

Postup

Kuře omyjeme a osušíme. Dutinu vyplníme nádivkou, zbytek nádivky natlačíme pod kůži. Kuře uzavřeme (jehlou na závitky nebo zašijeme), ze všech stran osolíme a uložíme do máslem vymazaného pekáče.

Kdo chce, posype kmínem a paprikou, případně kořením na kuře.

Trošku podlijeme vodou, na kuře položíme 1-2 tenké plátky másla a přikryté pomalu pečeme v troubě (200°C). Před dopečením na chvíli odkryjeme, aby kuře zezlátlo.

Během pečení podle potřeby podléváme. Chvíli před koncem pečení můžeme do výpeku rozmíchat trochu jíšky na zahuštění šťávy.

Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Kuře s drůbkovou nádivkou
Kuře s drůbkovou nádivkou
Kuře s drůbkovou nádivkou

zdroj: paní Anna Doležalová

Přidáno: 20.1.2013