Kuře v citronovém kuskusu
Ingredience
3 kuřecí stehna, 250 g kuskusu, 1 citron, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 600-700 ml kuřecího vývaru, 2 lžičky kurkumy, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžička soli, olej, zelená petrželka
Postup
Stehna omyjeme, osušíme a rozřízneme na dvě části.
Kurkumu, papriku a sůl smícháme. Ve směsi koření obalíme kousky masa.
V kastrolu nebo hlubší pánvi zahřejeme trochu oleje a maso na něm z obou stran prudce opečeme dozlatova. Vyjmeme z kastrolu a udržujeme v teple.
Do výpeku v kastrolu nasypeme pokrájenou cibuli a osmažíme do změknutí. Pak přidáme rozmačkaný česnek, zbytek koření a mícháme ještě asi minutu.
Přilijeme vývar, přivedeme k varu a do tohoto základu vrátíme maso. Pod pokličkou dusíme do změknutí (cca 40 minut).
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Do kastrolu přidáme šťávu a nastrouhanou kůru z citronu a kuskus. Promícháme a podle potřeby přidáme tolik vařící vody, aby byl kuskus zcela ponořený. Přikryjeme pokličkou a necháme pět minut stát. Pak vmícháme posekanou petrželku, na kuskus uložíme maso a pod pokličkou necháme ještě společně chvíli odpočinout.
Podáváme se zeleninovým salátem.
podle magazínu Albert (upraveno)
Přidáno: 9.11.2013