Kuře v ostré omáčce
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, mletá paprika, 2 lžičky kari, špetka chilli, drcený kmín, 250 g zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, olej
Postup
Kuřecí řízky z obou stran osolíme a poprášíme paprikou. Jsou-li velké, můžeme je napřed naplocho rozpůlit a z každého tak udělat dva malé.
Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno.
Na pánvi nebo v kastrolu rozpálíme trošku oleje, maso z obou stran prudce opečeme a vyndáme z pánve.
Do výpeku nasypeme cibuli s česnekem a společně osmahneme. Přidáme kari, kmín, chilli (podle chuti), promícháme, vrátíme do pánve (kastrolu) maso, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
V troše vody rozkvedláme mouku, přes sítko přilijeme k téměř měkkému masu, přidáme smetanu (musí mít pokojovou teplotu, když ji vyndáme teprve z ledničky tak se srazí). Dobře promícháme, znovu přiklopíme a dodusíme doměkka. Množství a hustotu omáčky korigujeme množsvím přilité vody a mouky na zahuštění. Nakonec dochutíme podle sebe.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Přidáno: 14.3.2010