Kuře v solné krustě se žampiony
Ingredience
1 kuře, 1 kg soli, 4 bílky, mletý pepř, bylinky (petrželka, tymián, pažitka), 500 g žampionů, olej, 1 lžíce másla
Postup
Kuře omyjeme a osušíme. Zvenku i zevnitř lehce osolíme s opepříme.
Bílky ruční metličkou lehce našleháme do pěny a vmícháme sůl, případně i pár snítek bylinky.
Na dno pekáče dáme trochu solné směsi a na ni položíme kuře. Zbytkem soli ho "zaplácáme" tak, aby bylo celé uschované v solné krustě.
Pekáč vložíme do spodní části trouby vyhřáté na 180°C a pečeme hodinu a 20 minut.
Po vytažení kuře necháme odpočinout. Zatím přiravíme restované žampiony.
Ve větší pánvi (ideální je wok) rozpálíme olej. Přidáme žampiony a za častého promícháme restujeme dozlatova. Během restování je osolíme, opepříme a přidáme máslo. Až jsou žampiony měkké na skus, vmícháme posekané bylinky.
Solnou krustu rozřízneme zubatým nožem. Kuře naporcujeme a podáváme s restovanými žampiony.
televizní pořad Teď vaří šéf
Přidáno: 23.10.2016