Kuře v zelí
Ingredience
1 kuře, 1,5 kg kysaného zelí, 1 velká cibule, 100 g anglické slaniny, kmín, sladká mletá paprika, 2-3 lžíce hladké mouky, sůl
Postup
Na troše oleje osmažíme cibuli a slaninu pokrájené na kostičky. Přidáme kmín, papriku, mouku a usmažíme zásmažku. Zalijeme 200-300 ml vody, rozmícháme a asi minutu povaříme.
Zelí propláchneme, pokrájíme a přidáme k rozředěné zásmažce. Dobře promícháme, podle potřeby osolíme.
Polovinu zelí rozprostřeme do pekáče. Na zelí urovnáme osolené čtvrtky kuřete a zakryjeme druhou polovinou zelí.
Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po půl hodině kuře ze zelí vytáhneme a uložíme na povrch. Dopečeme do změknutí masa.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
zdroj: Kuchařka ze Slovácka
Přidáno: 11.2.2012