Kuře ve sladkokyselé omáčce

Ingredience

600 g kuřecích prsou, 2 vejce, kukuřičný škrob, sůl, mletý pepř, olej

omáčka: 3 lžíce oleje, 1 malá cibule, 100 g cukru, 80 ml rýžového bílého octa, 200 g ananasu, 1 plechovka krájených rajčat (400 g), 2 lžíce sojové omáčky, 250 ml vody, 20 g kukuřičného škrobu

Postup

Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme cukr a na plotýnce mícháme, dokud se nerozpustí. Pak zalijeme octem a rajčaty. Přidáme polovinu na kousky nakrájeného ananasu a pomalu povaříme cca 15 minut.

Pak omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme zbytek nadrobno pokrájeného ananasu, polovinu vody, sojovou omáčku a znovu krátce povaříme.

Škrob rozmícháme ve zbytku vody, vlijeme do omáčky, povaříme do zhoustnutí a odstavíme.

Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky. Osolíme a opepříme.

Do misky rozklepneme vejce, osolíme a rozmícháme se škrobem. Nejdříve dáme 2 vrchovaté lžíce a pak postupně přidáváme, až vznikne husté těstíčko.

Kousky masa postupně obalíme ze všech stran ve škrobu, pak v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Podáváme s rýží.

Přidáno: 15.10.2016