Kuřecí kebab

Ingredience

1 kg kuřecích prsou, sůl, mletý pepř, 1 červená cibule, hrst čerstvých lístků máty, hrst čerstvé petrželové natě, 2 lžičky koření Adžika, 1 lžíce citronové šťávy, špetka chilli, olej na smažení

Postup

Maso společně s cibulí umeleme na masovém mlýnku.

Přidáme nadrobno posekané bylinky, všechno ostatní a rukama důkladně propracujeme, až vznikne hladká homogenní hmota. Necháme hodinu v chladu odpočinout.

Z masové směsi tvoříme vlhkýma rukama válečky, kterými prostrčíme dvě půlky špejlí. Dotvarujeme a vkládáme na pánev s rozpáleným olejem. Postupně otáčíme a rovnoměrně necháme opéct ze všech stran dozlatova.

Podáváme se zeleninovými saláty a pečivem, případně vařenými bramborami.

Kuřecí kebab
Kuřecí kebab
Kuřecí kebab

Přidáno: 1.2.2013