Kuřecí korai
Ingredience
400 g kuřecích prsou, 6 středně velkých cibulí, 1 červená a 1 zelená paprika, 1 plechovka krájených rajčat, 1 lžička kari, 1 lžička garam masala, 1 lžička kurkumy, špetka mletého chilli, sůl, 3 lžíce oleje
Postup
Čtyři oloupané cibule nakrájíme na půlkolečka. Podlijeme troškou vody a pod pokličkou uvaříme pár minut doměkka. Měkkou cibuli rozmixujeme ponorným mixérem na hladké pyré.
Na troše oleje osmahneme zbylé 2 nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na malé kostičky nakrájené papriky a chvíli smažíme.
Až trochu změknou, přisypeme do pánve na kostičky pokrájené maso a opékáme do zatáhnutí.
Posypeme kořením, osolíme, promícháme, přidáme rajčata i s nálevem a pod pokličkou chvilku podusíme do změknutí masa.
Nakonec vmícháme cibulové pyré, necháme přejít varem a odstavíme.
Podáváme s rýží nebo plackami.
zdroj: indickerecepty.cz
Přidáno: 15.4.2016