Kuřecí korai

Ingredience

400 g kuřecích prsou, 6 středně velkých cibulí, 1 červená a 1 zelená paprika, 1 plechovka krájených rajčat, 1 lžička kari, 1 lžička garam masala, 1 lžička kurkumy, špetka mletého chilli, sůl, 3 lžíce oleje

Postup

Čtyři oloupané cibule nakrájíme na půlkolečka. Podlijeme troškou vody a pod pokličkou uvaříme pár minut doměkka. Měkkou cibuli rozmixujeme ponorným mixérem na hladké pyré.

Na troše oleje osmahneme zbylé 2 nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na malé kostičky nakrájené papriky a chvíli smažíme.

Až trochu změknou, přisypeme do pánve na kostičky pokrájené maso a opékáme do zatáhnutí.

Posypeme kořením, osolíme, promícháme, přidáme rajčata i s nálevem a pod pokličkou chvilku podusíme do změknutí masa.

Nakonec vmícháme cibulové pyré, necháme přejít varem a odstavíme.

Podáváme s rýží nebo plackami.

zdroj: indickerecepty.cz

Přidáno: 15.4.2016