Kuřecí plátek s hořčičnou omáčkou

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, sůl, koření Barbecue (nebo jiné oblíbené), 200 ml smetany, 125 ml drůbežího vývaru, 2 vrchovaté lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžičky sušeného estragonu, 1 lžička solamylu

Postup

4 lžíce oleje smícháme se lžící koření a v této směsi obalíme omyté a osušené plátky masa. Necháme hodinu marinovat. Pak každý plátek osolíme a z obou stran opečeme na grilovací pánvi.

Smetanu smícháme s hořčicí a estragonem. Do horkého vývaru vmícháme smetanovou směs a přivedeme k varu. Přidáme solamyl rozmíchaný ve lžíci vývaru a za stálého míchání povaříme 2-3 minuty.

Plátky masa na talíři přelijeme teplou omáčkou.

Podáváme se zeleninou, případně s vařenými bramborami.

Kuřecí plátek s hořčičnou omáčkou
Kuřecí plátek s hořčičnou omáčkou

Přidáno: 11.10.2015