Kuřecí plátky s arašídovo-ananasovou směsí

Ingredience

600 g kuřecích prsou, sůl, čerstvě mletý pepř
marináda: 5 lžic oleje, 2 lžičky pikantní hořčice, 5 lžic kečupu nebo protlaku, 5 prolisovaných stroužků česneku, 2 lžíce sojové omáčky
směs: 100 g arašídů, 2 lžíce oleje, 1 šalotka nebo menší cibule, 30-40 g rozinek předem namočených ve vlažné vodě nebo alkoholu, 1-2 pálivé papričky jemně nasekané nebo 2 lžičky feferonkové pasty, 100 g ananasového kompotu, sojová omáčka

Postup

Kuřecí prsa rozřízneme na plátky a jemně naklepeme. Trochu osolíme a opepříme.

Marinádu dobře promícháme, naložíme do ní řízky a necháme odležet v chladnu několik hodin (ideálně přes noc). Pak je opékáme na grilu nebo grilovací pánvi.

Na oleji do sklovita opražíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme podrcené arašídy, namočené hrozinky, drobně nakrájené papričky, drobněji nakrájený ananasový kompot. Zalijeme trochou kompotové šťávy, dochutíme sójovou omáčkou a mírně podusíme.

Podáváme s kuřecími plátky a rýží. Tuto arašídovo-ananasovou směs můžeme i přímo vmíchat do dušené rýže.

Kuřecí plátky s arašídovo-ananasovou směsí
Kuřecí plátky s arašídovo-ananasovou směsí

zdroj: soutěž o litinové nádobí Skeppshult (srpen) - Jarka O.
Plátky se dobře připravují na litinové pánvi.

Přidáno: 5.9.2010